Jeetje..
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Laura
23 Mei 2010 | Egypte, Caïro
Hoe het hier gaat is echt apart. De 2 cleaning ladies zijn altijd aanwezig en doen alles als het gaat om eten maken, wassen en opruimen. Ik ben er dus echt puur alleen om te zorgen dat de oudste zich niet verveeld en om te zorgen dat de kleine, ook basically, z’n zin krijgt. Au pair is eigenlijk echt vooral dat je ook voor de kindjes zorgt, dus dit is zeker anders dan ik gewend ben.
Het is ook helemaal niet erg om 2 uurtjes gecommandeerd te worden maar na je 8ste uur krijg je toch echt wel een beetje koppijn. Ik weet.. het klinkt heel negatief.. Ik moet er gewoon aan wennen dat een kindje van 4 de hele tijd zegt ; do this , do that , come here , pick this up , clean this , play with me , go over there, get this for me, bring me water etc.etc.
Het klinkt nog steeds alsof ik het super stom vindt XD haha. Dat heet het ‘wen proces’ :P
Mijn dag begint om 7 uur. Dan breng ik om kwart voor 8 dumdum (adam) naar school. Ik kom terug en blijf bij toetoet (tarek, de baby) totdat hij gaat slapen (wat om ongeveer half 1 is) dan heb ik eventjes 1.5 voor mezelf en dan komt adam terug van school. Dan moet ik dus bij hem blijven van dan tot aan zijn bedtijd en dat is wanneer hij zelf wil. Dus t komt er op neer dat als hij niet moe is….. je raadt het al..… hij ook niet naar bed hoeft ! jippieeee.. het zijn dus ongeveer dagen van 12 uur, wat nog niets is als je ziet wat de housekeepsters doen. Die slapen zelfs bij de kindjes op de kamer !!
Die kindjes zijn ook zo gewend dat alles voor hen gedaan wordt, alles voor hun wordt opgeruimd, alles voor hen wordt gepakt etc. Dat het ook helemaal niet normaal is om dankjewel te zeggen ofzo. Als ik even weg ben en hij heeft “me nodig” dan blijft hij gewoon net zo lang m’n naam gillen tot dat ik er ben. Ja, zou ik ook doen als ik niet beter wist. Dit doen ze bij de andere Angestellte tenslotte ook.
Alles werkt hier volgens status. Voorbeeld: Sarah zit voorin, op de achterbank zit ik met de kindjes, en helemaal achterin (niet in de kofferbak hoor :P) zitten de 2 housekeepers. Ik vind dit echt zo raar ! Die mensen werken hier al sinds de geboorte van de kindjes en die staan veel lager op de ladder dan ik. Ik had dat echt niet leuk gevonden als er ineens een meisje van 18 uit het luxe europa binnen komt wandelen met allemaal privileges die ik niet heb terwijl ik al minstens 30 jaar oud ben. Voorbeeld; de employees mogen niet aan dezelfde tafel eten als Sarah-Omar- Adam- Tarek&ik, ze mogen alleen eten als ze daar toestemming voor krijgen, maar dan alleen in de keuken (ze mogen dus ook niets echt uit de koelkast halen om te eten of te drinken). Ze moeten een ander toilet gebruiken dan de andere en ik, er wordt geen rekening gehouden met hen, Omar&Sarah praten niet beleefd tegen hen, als ze aan het werk zijn dragen ze echt een “schoonmaakpakje” (wat die toilet dames ook altijd aan hebben), ze mogen niet in de woonkamer zitten tenzij het met de kindjes is enz. enz. En hoe ze het doen weet ik niet, maar ze zijn zo aardig! Waar halen ze de energie vandaan !
Ook als je door de stad rijdt merk je het status verhaal heel erg. Deze mensen rijden is een grote grote auto, geen limousine ofzo, maar wel groot (voor de auto kenners onder ons; Dodge nogwat-zegt mij niets) passen 8 mensen in en dan is er ook nog genoeg plek in de kofferbak om spullen kwijt te kunnen. In ieder geval….. op een doorgaande weg laat je mensen uit een klein zijstraatje meestal niet voor toch? Nou hier dus wel.. als de chauffeur van Sarah even toetert, trappen de andere op de rem en laten hem voor. Ook zo op de snelweg. De grote auto’s gaan voor.
Vandaag was ik met adam zwemmen, want daar had hij zin in. Er waren ook 3 mannen aan het werk op het dak. Die hier wel vaker dingen doen in huis. Mijn airco was stuk dus die moesten ze maken. Ik.. heb natuurlijk altijd alles overal liggen. Ondergoed op de vloer, make-up overal, bh’s op de stoel enz. I didn’t have a clue.. maar dit soort dingen zijn dus echt niet cool hier. Sarah heeft eerst m’n kamer gecontroleerd en een handdoek over al mijn toiletspullen gelegd en m’n kleren veilig weggestopt voordat ze naar binnen mochten. Ik zat er echt met grote ogen naar te kijken. Ik wist wel dat het streng was.. maar dat het zover zou gaan.. Daarna ben ik gaan zwemmen. Als je zwemt ben je meestal in badpak of bikini.. ik dus ook. Ik had zown grote handdoek om me heen gewikkeld want ik dacht.. jaa.. ik ga niet in een bikini rond lopen in een huis dat ik niet ken ! en natuurlijk net op het moment dat ik de trap op kwam lopen waren die mannen net van het dak af om naar m’n kamer te gaan en hadden dus een glimp van mij opgevangen. Meteen stopte ze en gingen achter een deur staan om te zorgen dat ze niet meer konden zien. Sarah had nog gezegd ; ga maar lekker zwemmen met adam vind hij leuk en ja je mag je bikini aan. Het ging toen ineens super snel, ik had me niet gerealiseerd dat ze daarmee mij de tijd gaven om door te lopen. Toen ik uit verbijstering bleef staan. Brabbelde de baas van hen iets in het Arabisch en zei blijkbaar iets als “kijk naar de grond!”. Het klonk heel streng. Daarna liepen die andere 2 & de baas direct met ogen naar de grond aan me voorbij, op weg naar m’n kamer. Sarah kwam naar me toe en zei dat ik nu even niet m’n kamer in kon (wat ik wel had begrepen) en zei later toen die mannen weg waren; “it’s not decent for them, I don’t want them to stare at you”. Ik had al meteen spijt dat ik überhaupt was gaan zwemmen…
23 Mei 2010 - 11:48
Nander:
inderdaad jeetje,, klinkt nog niet heel gezellig. Maar gelukkig heeft u een zwempoel in de tuin:) -
05 Juni 2010 - 18:33
Annemarie:
Hey!
Ik ben ook au pair in Cairo. Misschien kunnen we een keertje afspreken.
mijn email is: anne1978marie@hotmail.com