Time flies - Reisverslag uit Boise, Verenigde Staten van Laura Maas - WaarBenJij.nu Time flies - Reisverslag uit Boise, Verenigde Staten van Laura Maas - WaarBenJij.nu

Time flies

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Laura

08 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Boise

Hey!!

De tijd vliegt, ik heb het gevoel alsof we hier nog maar 10 dagen zijn terwijl onze vakantie over 10 dagen(nu inmiddels 7 dagen, niet elk hotel heeft hier internet!) alweer voorbij is, we hebben weer zoveel gedaan dat het bijna teveel is om op te noemen. na LA zijn we richting San Diego gegaan. opweg naar SD hebben we gekart (in van die mini autootjes over een indoor baan.echt lachen. allemaal dikke mexicaaners die nauwelijks vooruit kwamen en die martin heel graag in wouden halen en in het spaans naar elkaar aan het schelden waren; teken dat dat niet lukte XD) daarna zijn we naar de queen mary II geweest. deze boot ligt in Long Beach, mooie plek. de Queen Mary is heel interessant en creepy! er zijn daar echte geesten van de bemaning die in die tijd gestorven zijn op het schip. we hebben een rondleiding gehad over de boot en ja natuurlijk zijn alle special effects tijdens die tour in scene gezet, maar toen ik het met de tourguide over de queen mary had vertelde hij dat hij echt een keer iemand heeft zien staan, hij beschreef het als een kapitein. Hij zei er nog bij; en ik zeg dit niet omdat ik hier werk. haha. :P omdat wij van die avontuurlijker types zijn gingen wij ook op geesten jacht. we hebben alle beroemde geestplekken doorzocht. wel een koud briesje dat je overal tegemoed kwam. de bekendste plek voor ghosts was bij alle machines. best logisch.. het was in die tijd heel gevaarlijk daar omdat de queen mary oa ook tijdens de tweede wereld oorlog gevaren heeft en daar oa een botsing gehad heeft met een oorlogs schip. dit verwoeste de voorkant van de boot en dit koste veel slachtoffers. er waren ook recreationele ongelukken. ahum.. haha de bemanning verveelde zich nogal , dus hebben ze een spel bedacht om de tijd mee door te komen. (van te voren wisten ze natuurlijk nog niet dat dit niet heel veilig was.. denk ik...) in schepen gebruiken ze (net zoals je in de drama scenes van de titanic ziet) van die water afsluitende deuren die er waren voor noodgevallen en die automatisch dichtvallen als je op een knop drukt. die jongens gebruikten dit echter om te kijken hoevaak ze in en uit de deur konden huppen zonder vast te komen te zitten. een negentien jarige jongen heeft definitely het record verbroken maar niet ten willen van zijn gezondheid. het lukte hem 6 en een half keer voor dat de deur hem patsboem in half gesliced had. hij is terplekken overleden. de verhalen zeggen dat hij daar nogsteeds als ongelukkige geest ronddwaald.
wij waren nogals scepptisch, maar na onze ghots hunt hebben we nog met iemand gepraat die daar werkt en hij liet ons een boek zien met alle verhalen van mensen die om de queen mary zijn geweest of daar geslapen hebben (of allebei XD) en daar stonden veel verhalen over het zien van een jonge jongen. ook waren er veel verhalen over een klein meisje. dit bleek een meisje te zijn die in die tijd in het zwembad verdronken is. het is dus echter dan wij denken. hij vertelde ook dat je het soms gewoon kon voelen als er iets niet klopte of bij je in de buurt was. het laatste advies dat hij ons gaf was : check your pictures .... and we did.. we hebben inderdaad op een aantal fotos in de machine kamer witte stippen.. precies zulke als ook in het boek beschreven waren.. ghosts? i guess we'll never know......

we zijn ook naar de San Diego Zoo geweest. ( dit is de zoo waar de dudes van madagascar denken dat ze zijn als ze op magagascar zijn. ) dit heeft een reden want de san diego zoo ziet er bijna net zo mooi uit als madagascar.. behalve dan dat blauwe water, strand, palmen en jungle zijn op madagascar en daar niet XD. maar het is echt een enorme dierentuin. we hebben een mini aap gezien. hij was twee weken oud en verstoten door zijn mamma.. hij sliep in een baby bedje. cute!. na san diego zoo zijn we een dag naar mexico geweest. we hebben voor we naar amerika gingen een soort van wish list gemaakt. een van mijn wishes was spaans spreken: tiene una cerveza por favor? haha. we hebben best veel dingen van onze lijst al gedaan. over route 66 rijden, een huge mc donalds menu eten, in een echt film motel slapen(iew), mickey mouse een hand geven,en nog veel meer. we waren toch best wel blij toen we weer weg waren uit mexico. iedereen probeerde je wat aan te smeren en je was iedereens amiga haha . de douane naar de states is heel streng we hebben 2 uur in de rij moeten staan. je kan je ogen niet geloven. De hoeveelheid mensen die allemaal naar de USA willen is misschien wel een line up van 500m (als het niet meer is.) de bus chauffeur vertelde dat 2 uur nog kort was en dat hij regelmatig 5 uur moest wachten in de fast-line. ik wil niet weten hoelang ze moeten wachten in de normale lijn. het duurt zolang omdat ze je bij de douane allemaal vragen stellen en je een formulier moet invullen. wat wil je in de usa, waar kom je vandaag, welke landen heb je nog meer bezocht enz. de volgende dag zijn we naar SeaWorld geweest. Super shows hebben ze daar. humor voor jong en oud. daarna zijn we wezen kayakken.. hele ervaring aangezien we voool in een golf zijn blijven hangen en ik met mn hoofd in de kayak (de kayak lag op zn kop.. :P) na heel wat water happen en een reddingspoging van een lifeguard is alles goed afgelopen. dont worry! de fotos zijn leuk geworden haha. na veel gedaan te hebben in San Diego zijn we naar Disney California geweest. disney blijft leuk! vroeger leek alles groter haha, het park is namelijk helemaal niet zo groot! na een lange dag zijn we onderweg gegaan naar San Francisco. Super stad! hippie en flower in your hair style valt best mee. we hebben veel gelopen aangezien we het bus systeem niet helemaal begrepen haha . Fishermans Wharf is heel toeristisch, we hebben een stads tour gemaakt en amazing fotos gemaakt van de golden gate bridge. het lijkt net alsof je er in geplakt bent. maar nee je staat er echt naast! na 3 dagen in 'San Fran' (san francisco zeg je niet, dat is niet hip) zijn we via portland (dat is pas een hippiestad) en seattle naar vancouver gereden waar ik heel veel plezier gehad heb met familie en vrienden. net als vroeger. ik ben heel blij dat we ook daar geweest zijn. nu zijn we in Las Vegas in een McDonalds ergens op de strip. Maar daar vertel ik later meer over !!!

ik hoop dat jullie onze avonturen net zo leuk vinden als wij :)

veel liefs xx