Al weer bijna 2,5 maand hier! - Reisverslag uit Wilderswil, Zwitserland van Laura Maas - WaarBenJij.nu Al weer bijna 2,5 maand hier! - Reisverslag uit Wilderswil, Zwitserland van Laura Maas - WaarBenJij.nu

Al weer bijna 2,5 maand hier!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Laura

24 November 2009 | Zwitserland, Wilderswil

Hey allemaal!

Het heeft even geduurt maar er is weer een nieuw berichtje! Het gaat hier heel goed.. het is super warm voor de tijd van het jaar! 13 graden! het hoort nu ongeveer 3 te zijn! alle sneeuw die op de bergen lag is ook gesmolten.. behalve natuurlijk op de beroemde Jungfraujoch..! Ik fitness nu ongeveer 5 keer per week en alles gaat super! de kindjes zijn lief en Babyan.. (Jan haha) begint tandjes te krijgen! hijs daardoor wel een beetje ziekjes en huilt veel, maar zelfs met koorts is het een schatje. Bjorn is niet veel veranderd sinds de laaste keer dat ik een verhaaltje geschreven heb! Hij is nogsteeds druk en hij is niet zo goed nog met dingen heel laten. Maar dat komt nog wel. hij krijg dit jaar van de weinachtsman dus ook alleen maar cadeautjes die niet kapot kunnen haha.
Ik ben wel blij dat ik een aantal leuke meisjes ontmoet het bij het fitnessen en verder kan ik het nogsteeds heel goed met milda vinden! het is hier altijd een gezellige boel! Tis ook al weer bijna tijd om eventjes naar huis te gaan, echt super zin in!

k schrijf snel weer!

• 29 November 2009 - 10:07

Mirte Tollenaar:

Heee lieve meid!!

Wat een super leuke foto van jou, en met de kindjes. wat een schatjes!! Kom je nog thuis met kerst??? en woow wat fitness jij veel zeg, haha. goed werk girl! Nou ik spreek je snel weer, ben blij voor je dat je wat meisjes hebt leren kennen, is toch fijn om dan ook wat leeftijdsgenootjes te spreken!!

liefs, xxx

• 26 Maart 2013 - 20:40

Jessica:

Hoi laura, ik kwam bij jouw reisverslagen nadat ik in google had ingetyped: aupair in zwitserland. Ik heb een aantal vragen aangezien ik dit werk ook in zwitserland wil gaan doen!
    Hoe deed jij dat met je verzekering? Deed je dat met een reisverzekering, hield jij je zorgverzekering van NL of sloot jij daar wat af?
    En heb je een visum ofzo nodig voor werk in Zwitserland? (Niet bij bedrijf aangesloten)

Graag hoor ik van je, jessica

• 26 Maart 2013 - 21:16

Laura:

Hi Jessica !

Leuk dat je een berichtje schrijft. Voor mij is het al weer een tijdje geleden dat ik daar was, maar het was zeker een mooie ervaring. Schitterende natuur, rust, ruimte, no nonsense. Iets waar CH wel veel voorkomt is dat mensen gesloten zijn, het is best moeilijk om mensen te leren kennen. Het hangt er een beetje vanaf waar je naar toegaat. Ik was in de buurt van Interlaken. Echt tussen in de bergen. In Zurich is de sfeer veel meer 'glamour' en veel meer nationaliteiten. Ik had een goede reisverzekering, dat is altijd belangrijk! Neem een extra uitgebreide. (die van mij was bij de Ohra). Dat is een goede vraag, hoe ik dat gedaan heb met visum, volgens mij mag je, omdat het europa is, gewoon werken mits je een contract hebt. Ik geloof dat het bij mij allemaal niet zo officiel ging en dat we hebben besloten om te zeggen dat ik gewoon 8 maanden bij hun in huis woon als een gast en dus niet werk.. Ik kreeg dus ook zwart uitbetaald (600CHF permaand) daarnaast kreeg ik natuurlijk inwoning, maaltijden en ze hebben ook meebetaald aan talencursus. Dat was super fijn! OV in CH is echt suuuper duur.. je kunt wel een 'halbtax' kaart kopen, misschien handig als je een talencurus wilt volgen die niet wordt aangeboden in de stad waar je zit.

Ik hoop dat ik je hier een beetje mee heb kunnen helpen. Mail gerust als je nog meer vragen hebt.
    Ik vroeg me af of je al weet waar je in zwitserland je heen wilt? en hoelang?? :)

• 11 April 2013 - 19:17

Hoi laura,

Hartstikke bedankt voor de informatie! Heb er wel wat aan! :)

Vond je het niet eng om daar zo in een keer naar toe te gaan? Of had je die mensen al eens gezien? Want je kan niet zomaar terug...

Ik heb een nederlandse familie vlakbij geneve op het oog. Hoelang weet ik nog niet echt..

Groetjes jessica

• 14 April 2013 - 19:36

Laura:

Hi Jessica,

Jaa het was heel spannend ! Natuurlijk :) Maar dat is ook een beetje waarom je zo iets wilt gaan doen...! Zelfstandig worden en zelf dingen leren kennen. Ik had die familie nog nooit gezien. Alleen fotos hebben we heen en weer gestuurd en natuurlijk veel geemaild. Mn mamma heeft me wel weggebracht dus dat was wel fijn. Het is altijd goed als je familie in de buurt hebt maar probeer het alleen te doen!!

Als je nog iets wilt weten dan hoor ik het wel !! Heel veel succes Alvast.

• 20 April 2013 - 23:46

Hoi laura,

Ik wil je ontzettend bedanken voor de informatie. Alles is al bijna rond behalve de ticket dan nog omdat ik nog niet weet hoe het met mijn werk zit. Ik ga tot september en dan ga ik voor een paar dingen naar huis en als ik het naar mijn zin heb gehad ga ik zeker weer terug tot de kerst! :) heb er nu al onwijs veel zin in, al weet ik wel dat ik hier ook veel dingen moet achterlaten voor (voor mij) een best lange tijd. Ik denk dat ik ook maar eens van die verlagen op internet gaat zetten, want heb dr ook internet! Nogmaals dank!

Groetjes jessica